Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Vandreferie for seniorer – 10 gode råd til din rejse

Af Lisbeth Skøtt Tobiesen, ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

  1. Forbered jer godt
  2. Opbyg en fysisk grundform
  3. Sæt et realistisk succeskriterium
  4. Vær bevidst om dine begrænsninger
  5. Tænk praktisk
  6. Sæt delmål
  7. Husk at spise og drikke godt
  8. Vær forberedt på, hvad du gør
  9. Overvej vandrestave eller noget at støtte dig til
  10. Tørt tøj til at skifte med

Alle vandrerejser hos Tid til ro er tilrettelagt, så vandreturene starter og slutter samme sted, og så vi ikke selv skal bære vores bagage. Der er også inkluderet en næringsrig økologisk halvpension, samt frokost på de lange ture.

Derfor er følgende 10 råd primært til dig, der ønsker at arrangere din egen vandretur, eller gå eksempelvis caminoen, hvor man ikke starter og slutter det samme sted.

Men selvfølgelig er flere af rådene generelle, og kan også bruges selvom du vælger en af vores vandrerejser, der er tilpasset begyndere og lettere øvede.

God fornøjelse!

Kærlig hilsen

Lisbeth

 

Gratis guide til meditation

Læs mere

Få tips om mental sundhed, samt rejsetilbud via e-mail.
Vi sender kun ud, når vi har noget på hjerte.

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ros privatlivspolitik.

Glæd dig til vandring i naturen

Der er noget fantastisk ved at opleve naturen, uanset hvilken alder vi har. Naturen giver os fornyet energi, giver os en indre ro, og så er naturen både smuk og betagende.

Naturen er fantastisk, fordi den på en måde er både foranderlig og konstant, og der er noget livsbekræftende ved at se bladene bevæge sig i vinden og solen skinne fra en smuk himmel.

En vandrerejse er oplagt, hvis du vil ud at mærke naturen, og en vandrerejse er oplagt for mennesker i alle aldersgrupper. Det er en skøn og skånsom form for aktiv ferie.

 

Lær at meditere: Gratis lydfil med 8 minutters meditation for begyndere - download den her!

 

Vandferie for seniorer

 

Du bliver aldrig for gammel til at vandre, og vandring er ikke forbeholdt nogen bestemt aldersgruppe. Hos Tid til ro er vandrerejserne tilpasset begyndere og letøvede, og tempoet foregår altid på et niveau, hvor alle kan være med.

 

 


Vandring er ikke forbeholdt en bestemt aldersgruppe

Du bliver aldrig for gammel til at vandre, og vandring er ikke forbeholdt nogen bestemt aldersgruppe. Hos Tid til ro er vandrerejserne tilpasset begyndere og letøvede, og tempoet foregår altid på et niveau, hvor alle kan være med.

Vi har samlet 10 gode råd til, hvordan du får en perfekt vandreferie som senior. Med forberedelse og planlægning kan man nemlig nå langt.

Læs med her på siden:

1. Forbered jer godt

Sørg for at være forberedt på det, der venter. Køb et par gode vandrestøvler, som du sørger for at gå til på forhånd, så de ikke gnaver på turen. Hav praktisk og behageligt tøj på, som passer til vind og vejr. Øv dig i at gå med rygsæk.

Så er følelsen ikke uvant, når du skal afsted, og din ryg bliver ikke træt. Dan dig et overblik over den vandrerute, du skal igennem. Jo mere forberedte vi er på det, der venter, jo bedre er vi i stand til at være til stede i nuet og nyde turen, når vi endelig er afsted.

2. Opbyg en fysisk grundform, som kan klare en vandreferie

Sørg for at gå længere ture i tiden op til din vandreferie. Så er din krop både i stand til og bekendt med at skulle gå længere distancer. Det handler om at have en god grundform. Derved undgår du besvær med ømme fødder, trætte ben eller en overbelastet ryg.

Lav øvelser hjemmefra, som styrker din ryg, gå nogle ture med oppakning, og sørg for at strække ud. Så sikrer du dig, at din krop er klar til at klare den kommende vandrerejse.

3. Sæt et realistisk succeskriterium

Sæt et kriterium for, hvornår din dag eller din tur har været en succes. Det handler ikke om at komme hurtigst igennem ruten. Er det en succes i sig selv, at du gennemfører, at du får frisk luft og set og mærket naturen? Eller er det at du oplever socialt samvær med andre vandrere?

4. Vær bevidst om dine begrænsninger, og spørg om hjælp

Der er ingen skam i at erkende sine begrænsninger eller spørge om hjælp. Hvis du ved, at du har besvær ved at gå i ujævnt terræn, er det bedre at bede om en hånd eller en arm til støtte end at komme galt afsted.

Hvis du vandrer med andre, vil I helt sikkert have noget hver især, som I kunne bruge lidt hjælp til, og så er det skønt at kunne hjælpe hinanden. Hvis du har brug for en hånd til støtte, kan det være, at andre har brug for hjælp til noget andet, som du kan bidrage ekstra med.

5. Tænk praktisk

Sørg for at tænke praktisk, når du pakker. Du skal passe på med at pakke for meget, da du selv skal kunne bære hele din oppakning på ryggen. Det kan hurtigt blive hårdt for ryggen og hele kroppen generelt, hvis du skal bære en god, tung oppakning.

Pak let, og lad alt unødvendigt og overflødigt blive derhjemme. Du skal huske, at der er forskel på at løfte en rygsæk i få minutter og på at bære rundt på den en hel dag. På de vandrerejser som Tid til ro arrangerer, bor vi på retrætet og bærer således ikke rundt på vores ting.

6. Sæt delmål

Hos Tid til ro er vandreturene tilpasset begyndere og lettere øvede. Men vælger du en anden type vandrerejse, eller arrangerer du selv, skal du være opmærksom, h vis du rammer den famøse mur. Hvis distancen eller ruten føles uoverskuelig, kan du dele den op og sætte delmål.

Det kan være nemmere at komme igennem en større udfordring, hvis du sætter dig små delmål, som du overvinder et efter et. For hver succesoplevelse og delmål, du kommer i mål med, jo mere energi og motivation vil du få for at lykkes med det næste også.

7. Husk at spise og drikke godt

Det er vigtigt at holde et stabilt blodsukker og en god væskebalance. Sørg derfor for at spise og drikke løbende over dagen. Når vi er fysisk pressede, kan det virke uoverskueligt at klemme en bid mad ned, eller også kan det være fristende at springe måltidet over.

Særligt hvis du for eksempel oplever at have kvalme. Det er dog som udgangspunkt aldrig en god idé, og du skal huske, at du har brug for at indtage noget energi, hvis du skal bruge energi.

I Tid til ro er der inkluderet en skøn og næringsrig økologisk halvpension. Vi har desuden frokost inkluderet på de længste ruter.

8. Vær forberedt på, hvad du gør, hvis der skulle opstå uforudsete hændelser

Man håber selvfølgelig altid på, at alt går som smurt, og det kan det i mange tilfælde også gøre, men det er en god idé at være forberedt på, hvad man gør, hvis der skulle opstå en situation, som ikke var en del af planen.

Er der for eksempel nogle bestemte telefonnumre, I skal have med, som I kan ringe til, hvis I får brug for hjælp? Det er også en god idé at have et lille førstehjælpskit med i form af vabelplaster, plaster, lidt gazebind, renseservietter og en saks.

Hvis du er afsted på en vandrerejse gennem Tid til ro, vil der altid deltage dansktalende rejseledere på vores vandrerejser, som også vil være i stand til at hjælpe jer, hvis der skulle blive behov for det.

9. Overvej vandrestave eller noget at støtte dig til

For nogle kan det være en hjælp at have noget at støtte sig til. Det kan for eksempel være et sæt vandrestave, eller du kan starte turen ud med at finde en stor kæp, hvis du er mere til den slags.

Når du har noget at støtte dig til, kan du bedre holde balancen på de mere ujævne steder. Du skal dog også huske, at du bruger lidt ekstra energi, når du bærer på vandrestave og bruger armene på den måde.

10. Tørt tøj til at skifte med

Du kan opleve at blive våd, hvis det regner, hvis du på en eller anden måde kommer i kontakt med vand, eller hvis du sveder. Det kan hurtigt blive koldt og ubehageligt at have vådt tøj på, så det er en god idé at have en smule skiftetøj med, så du har noget at skifte med.

Husk ikke at pakke for meget, da du skal bære din oppakning i en rygsæk, men et par tørre strømper og et ekstra sæt af det inderste lag (for eksempel langt uldundertøj) er som hovedregel en god idé at medbringe.

 

Gode steder at vandre

Der findes masser af gode steder at vandre. Hvis du allerede har prøvet La Fontanella og Cinque Terre, eller finder ruterne der for anstrengende, bør du overveje den kretensiske højderyg i stedet. Det gælder også hvis du synes at caminoen bliver for stort et projekt.

På vores rejser til den kretensiske højderyg, starter og slutter vi samme sted hver dag, på vores skønne Enagron.

Det betyder også at vi sover i samme seng hver nat. Vi har to korte ture, tre lange, og en fast hviledag i programmet, og det hele er fuldstændig kravfrit.

Er der en morgen, hvor man hellere vil ligge ved poolen eller læse en bog, så bliver man bare hjemme. Man skal ikke engang melde afbud.

På nogle af vandreturene, er der sågar mulighed for at blive kørt hele vejen, eller noget af vejen.

Tak fordi du læste med.

Pas på dig selv <3

Kh. Lisbeth

 

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

En verden af skønne muligheder

Se vores store udvalg af rejser

 

Yogarejse til Enagron, Kreta

Vandrerejse til Enagron, Kreta

Mindfulnessrejse til Enagron, Kreta



Mindfulnessrejse til Rhino Lodge, Sydafrika

Yogarejse til Sunshine Marine Logde, Zanzibar

Yogarejse til Talalla Retreat, Sri Lanka

Mindfulnessrejse til The Spa, Koh Chang

Mindfulnessrejse til Cerro de Hijar, Andalusien

Yogarejse til Castillo de Monda, Andalusien

Yogarejse til Pondok Sari, Bali

Mindfulnessrejse til Alam Anda, Bali

Yogarejse til Paradisos Hills, Cypern