Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Rejser og ophold - her og nu!

På denne side finder du alle vores afgange - nu og 30 dage frem.

Last minute, afbudsrejser og restpladser

Vi bliver af og til spurgt om vi har nogle last minute rejser. Og det har vi faktisk. Det hænder i hvert fald, at vi har nogle overskydende restpladser, som ikke er blevet solgt. Og det sker også jævnligt, at vi får afbud på grund af sygdom og det så frigiver en afbudsrejse, som kan sælges igen.

Her på siden finder du alle afgange fra i morgen og 30 dage frem, så det er lettere at holde øje med de forskellige rejsemuligheder.

Vores rejser sælges aldrig til nedsat pris

Vores afbudsrejser sælges altid til normalpris. Det skyldes først og fremmest et ønske om rimelighed i forhold til de gæster, der har været ude i god tid. Vi synes ikke at det er rimeligt at de skal betale en højere pris, end de gæster der bestiller sent. Derfor garanterer vi dig, at du altid får den billigste ferie gennem os, hvis du bestiller tidligt.

Det synes vi er mest fair.

Undgå last minute - hvis du kan

For rigtig mange af vores gæster er langtidsplanlægning ikke muligt. Derfor tilbyder vi at man kan bestille sin rejse helt frem til nogle får timer før afrejse. Hvis der er plads. Men vi ser desværre alt for ofte, at folk går forgæves når de henvender sig last minute.

Bemærk venligst at priserne på afbudsrejser er de samme som vores normalpriser.

Sådan finder du de gode tilbud

Det er en udbredt misforståelse, at en rejse altid bliver billigere, hvis bare man er tålmodig og venter. I mange tilfælde forholder det sig stik modsat.

Priserne kan stige, hvis der er ved at være udsolgt

Der er nemlig en række faktorer, som man skal huske at tage højde for. For det første sker der som regel det, at rejserne sættes op i pris, efterhånden som de er ved at blive udsolgt. Rejsearrangørerne forsøger at få den højest mulige pris for rejserne og da kapaciteterne er begrænset til det antal, der kan være i flyvemaskinerne og på hotellerne, er sættes priserne næsten altid op, hvis rejserne er ved at være fyldt for tidligt.

Rejserne fra Danmark påvirkes af efterspørgslen i andre lande

En anden ting, som man skal være opmærksom på, når man er på jagt efter et godt rejsetilbud er, at populære rejsemål som f.eks. Andalusien og Kreta, men også andre populære feriesteder i Grækenland og Spanien ofte også er populære blandt feriegæster fra andre lande.

Vi er på ingen måde alene, tvært i mod så konkurrerer vi så at sige med tyske, svenske og britiske turister om at få de bedste overnatninger til den laveste pris.

Derfor skal man aldrig vente, hvis man gerne vil rejse på et bestemt tidspunkt, eller til et bestemt feriested.

Gør op med dig selv hvor fleksibel du er, når det kommer til datoer og valg af hotel

Hvis du leder efter en almindelig charterrejse, hvis du i øvrigt er ligeglad med hvor rejsen går hen, og hvis du kan rejse med kort varsel udenfor højsæsonen, så kan du være heldig at spare mange penge ved at vente med at bestille.

Jo kortere tid der er til afrejse, desto mere kan man man som regel spare, hvis der vel at mærke er tale om en charterrejse, og hvis rejsen ikke bliver udsolgt i mellemtiden.

Men det gælder kun almindelige charterrejser. I Tid til ro sænker vi aldrig vores priser. Det skyldes at vores rejser i høj grad er baseret på det sociale element, og vi ønsker ikke at det skal blive et tema blandt vores gæster, at nogen har sparet penge ved at vente med at bestille i sidste øjeblik.

Vi har også en anden udfordring i Tid til ro; Alle vores retrætesteder er små og mellemstore retrætesteder med et meget lille antal værelser. Det betyder i praksis, at vi skal frigive de værelser som vi ikke har solgt helt op til 30 dage før afrejse.

Bestil tidligt hvis rejsen er med rutefly

Hvis der er tale om en pakkerejse med rutefly, så sker der som regel det at de fleste bureauer, der laver grupperejser med rutefly skal frigive de pladser, som de ikke har solgt ca. 30 dage før afrejse.

Det vil altså sige, at hvis der er mindre end 30 dage til afrejse, så kan der kun bestilles på forespørgsel, hvis det overhovedet er muligt at bestille, og prisen for flybilletterne vil i de fleste tilfælde være højere. Derfor vil rejsebureauet som regel opkræve et flytillæg med last minute, der sagtens kan løbe op i kr. 500,- pr. person.

Ruteselskaberne sænker nemlig sjældent deres priser lige op til afrejse. Det skyldes at de fleste ruter også bruges til at betjene passagerer, der rejser på forretningsrejse, og groft sagt så er en forretningsmand mindre prisfølsom, end en ferierejsende. Forretningsmanden er måske ved at miste en stor ordre og har brug for at komme afsted her og nu til et bestemt rejsemål, mens den ferierejsende er fleksibel både med datoer og rejsemål.

Derfor vil man også nogle gange kunne se, at en rejse til eksempelvis Bali pludselig stiger flere tusinde kroner op til afrejse. Så er det næsten altid fordi vi ikke har flere pladser på vores gruppeaftale, og flyselskabet ikke vil give os flere pladser til vores kontraktpris.

Selvfølgelig kan man være heldig - især hvis rejsen er med charterfly

Det forholder sig til gengæld helt anderledes med charterfly. De går ofte til rejsemål, hvor der ikke er noget marked for forretningsrejser, og så er de som regel låst til en eller to uger. Og så udbydes de til ferierejsende, der som regel er fleksible med rejsedatoer og rejsemål. Derfor kan man godt være heldig at få en meget billig rejse. Til gengæld skal man regne med at udvalget af afbudsrejser varierer en del alt efter sæson.

Bare ikke hos Tid til ro. Det skyldes dels vores prisgaranti, som sikrer at en rejse aldrig falder i pris, men også at vi har det princip, at vi aldrig hæfter for vores flysæder.

Rejser man på en almindelig charterrejse i højsæsonen, skal man være opmærksom på, at der ofte kun er de mindst populære hoteller tilbage, hvis man bestiller tæt på afrejse. Det skyldes at der som regel indsættes mere flykapacitet i højsæsonen, men til det samme antal hoteller.

De mest populære hoteller er som regel udsolgt allerede 1-2 måneder før afrejse i højsæsonen.

Dårligt vejr i Danmark giver dyrere rejser

Rejserne falder ikke altid i pris efterhånden som vi nærmer os afrejsen. Der kan sagtens ske det at rejserne stiger i pris i stedet for. Det skyldes blandt andet, at det ikke er muligt for charterbureauerne at indsætte ekstrafly helt op til afgang. Så hvis vejret for eksempel slår om i vedvarende regn for en længere periode, så har charterbureauerne ikke andre muligheder - her og nu - end at hæve priserne.

Brug en søgeagent til at finde den billige afbudsrejser

Når man går i gang med at lede efter en billig rejse, er det en god idé at oprette en søgeagent, så man ikke manuelt skal sidde og lede hele tiden. Det kan nemlig nogle gange godt betale sig at holde øje med de rejser man har udset sig, over en længere periode.

Der findes forskellige prisportaler, der kan hjælpe dig med at overvåge priserne og som kan sende dig en e-mail, når en rejse stiger eller falder i pris. Et af disse sites er Travelmarket, men der findes også andre.

Trinvis guide til den billigste rejse med rutefly

  1. Brug søgemaskinen på kiwi.com eller momondo.com. Der kan du nemlig søge på flere dage og flere lufthavne ad gangen. Der kan være mange penge at spare ved at udvide søgningen med 3-4 dage på begge sider af de foretrukne ud- og hjemrejsedage
  2. Gør op med dig selv om du er villig til at skifte fly, hvis det kan gøre rejsen billigere. Indstil filteret derefter.
  3. Et natstop giver som regel lavere priser, men det koster også både transfer og hotel, hvis man ikke er typen, der vil ligge på gulvet i lufthavnen.
  4. Vær opmærksom på dine rettigheder. Hvis man skal skifte fly og ens flybilletter er udstedt på separate dokumenter, så hæfter man selv, hvis man mister sin forbindelse videre.

Trinvis guide til den billigste rejse med charterfly

  1. Start med at finde ud af hvem der flyver til de rejsemål, som du har udtænkt dig. Læs mere på www.cph.dk eller www.bll.dk, hvor der findes lister over de forskellige rejsearrangører, der bruger lufthavnene.
  2. Beslut dig for nogle minimumskriterier, som du under ingen omstændigheder vil gå på kompromis med. Det kan for eksempel være, at du ikke vil bo ringere end på et 3-stjernet hotel, eller at det er et ufravigeligt krav, at rejsen er med All Inclusive.
  3. Tjek rejsearrangørernes hjemmesider. Stort set alle rejsearrangører har sider med afbudsrejser. Du kan også bruge en søgeagent på en af de store portaler, men du skal blot være opmærksom på at det ikke er sikkert at søgerobotten får alle resultater med.
  4. Tilmeld dig nyhedsbrevene og Facebook-siderne fra de forskellige rejsearrangører. Ofte kommer de gode tilbud ud i nyhedsbreve og på sociale medier før de kommer i de trykte medier.
  5. Beslut dig for hvad der er en god pris for dig, og hug til når prisen er der.
  6. Lad være med at ærgre dig, hvis prisen falder yderligere, efter at du har bestilt. Du har fået rejsen til en pris, som du var tilfreds med. Glæd dig over det i stedet.

Der er forskel på afbudsrejser og last minute

En last minute rejse er en rejse, der sælges tæt op til afrejse. En afbudsrejse er derimod en rejse, som har været solgt før, men hvor vedkommende har afbestilt igen, som regel på grund af sygdom. Afbestillingen sker som regel relativt tæt op til afrejse, og fordi den der har afbestilt rejsen allerede har betalt depositum og måske endda også restbeløb, så er det oplagt for bureauet at sælge rejsen igen med rabat.

Men selvom det er oplagt, så er det sjælden sådan det forholder sig i praksis. Bureauerne prøver nemlig altid at sælge rejserne så dyrt som muligt, dog med det in mente, at der oftest skal betales for flysæder og hotelovernatninger, uanset om der er fyldt eller ej.

Derfor spiller det samlede antal af tomme hotelsenge og flysæder som regel mere ind på den udbudte pris, end om den enkelte rejse har været solgt før, eller ej.

Der kan være penge at spare ved at købe rejsen gennem en privat

Ifølge Pakkerejseloven skal bureauerne tilbyde den rejsende at overdrage rejsen til en anden mod betaling af et rimeligt gebyr. Hos Tid til ro er gebyret kr. 450,- pr. person plus flyselskabernes gebyrer. Hos de fleste af charterrejsebureauerne ligger overdragelsesgebyret på omtrent det samme.

Det betyder således, at der kan være penge at spare ved at købe en afbudsrejse udenom bureauet direkte hos den der står og skal afbestille. Det skyldes at man mister et sted mellem 60% og 100% af rejsens pris, hvis man afbestiller rejsen tæt op til afrejse. Hvis man i stedet gør det, at man sætter rejsen til salg, f.eks. i Den Blå Avis, så koster det kun et overdragelsesgebyr på 5-10% af rejsens pris.

Sørg for at du sikrer dig mod svindel. Der har været nogle eksempler, hvor der er blevet solgt 'falske rejser', eller hvor den samme rejse er blevet solgt til flere forskellige købere på samme tid.

Derudover skal du sørge for at sikre dig, at rejsen rent faktisk kan overdrages, inden du køber det. Det kan du gøre ved at ringe til bureauet og få dem til at oplyse dig vilkårene for overdragelse eller navneændring.

Vi tager forbehold for fejl og prisændringer grundet opdateringer, samt udsolgte rejser. Alle priser på denne side er pr. person ved to personer. Der kommer oftest et tillæg for enkeltværelse.

God fornøjelse!

Bliv inspireret til din næste rejse

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Meditation til søvn
Gode råd til at styrke din mentale balance
Gode råd til camino i Grækenland
Vandreferie for seniorer

En verden af skønne muligheder

Se vores store udvalg af rejser

 

Yogarejse til Enagron, Kreta

Vandrerejse til Enagron, Kreta

Mindfulnessrejse til Enagron, Kreta



Mindfulnessrejse til Rhino Lodge, Sydafrika

Yogarejse til Sunshine Marine Logde, Zanzibar

Yogarejse til Talalla Retreat, Sri Lanka

Mindfulnessrejse til The Spa, Koh Chang

Mindfulnessrejse til Cerro de Hijar, Andalusien

Yogarejse til Castillo de Monda, Andalusien

Yogarejse til Pondok Sari, Bali

Mindfulnessrejse til Alam Anda, Bali

Yogarejse til Paradisos Hills, Cypern


Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.